SvendborgLab

SvendborgLab er et testsetup med fysiske og fysioterapeutiske screeninger. På baggrund af screeningerne tilrettelægger trænere og fysioterapeuter et træningsprogram, der er skadesforebyggende og træningsoptimerende.

Screeningerne måler blandt andet udøverens kondition og styrke, og om der er risiko for forskellige typer af skader. Ved hver screening gennemgår atleterne 15 fysiske test, og mellem 35 og 50 fysioterapeutiske test.

I både Sportklasser, Svendborg Talentcenter og Svendborg Sportsakademi bliver atleterne screenet 2-3 gange om året, så både atleterne selv, deres trænere og fysioterapeuterne kan følge den enkelte atlets udvikling.

SvendborgLab udvikles i et samarbejde mellem Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Vejstrup Efterskole og Svendborg Kommune. SvendborgLab kan tilpasses en lang række forskellige sportsgrene og aldersgrupper. Hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne for test i din klub, på din skole eller for dit hold, er du velkommen til at kontakte SvendborgLabs koordinator Sten Kaj Larsen på sten.kaj.larsen@svendborg.dk

Se mere i videoen her: