Svendborg Sportsakademi bliver født den 25. februar

20-25 lovende idrætstalenter på tværs af alle sportsgrene i Svendborg Kommune får snart mulighed for at kombinere deres 10. klasse eller ungdomsuddannelse med skadesforebyggende kvalitetstræning i et nyt, unikt talentudviklingsmiljø. Muligheden vækkes til live med en ny forening, Svendborg Sportsakademi, som får til formål at skabe Danmarks stærkeste talentudviklingsmiljø, som sikrer de unge adgang til mentorordning, sundhedsteam, Svendborg Labs teknologiske testsystem, personlig udvikling og et såkaldt talentkørekort i at håndtere kost, træning, skole og privatliv i en sund balance.

Klubber bakker op

20 repræsentanter for en række af Svendborg Kommunes foreninger var samlet i Svendborg Idrætscenter torsdag aften den 4. februar for at høre initiativtagerne præsentere ideen.

Alle gav opbakning til ideen, og det samme har Svendborg Gymnasium, Svendborg Erhvervsskole, Social- og Sundhedsskolen og Sydfyns ErhvervsForskole gjort, ligesom kommunen er indstillet på at lade talenter i 10. klasse blive en del af miljøet.

 

Et stort potentiale

En uforpligtende optælling af potentielle talenter, som ville kunne bestå adgangskravene til Svendborg Life, gav over 20 fra de ca. 10 tilstedeværende foreninger alene i år, men på længere sigt så alle betydeligt flere aktive talenter i miljøet.

– Svendborg Sportsakademi kommer til at lukke det hul, der er efter grundskolen og efterskolemiljøet i dag, og det vil være med til at løfte træningskvaliteten for klubbernes allerbedste talenter, forklarer Jacob Kramer, udviklingschef for Svendborg Gymnastikforening.