Nye elever optaget – Svendborg Kommunes Sportsklasse er stadig populær

Selvom det er ni år siden, at Svendborg Kommune etablerede Sportsklasserne, som er et tilbud til ambitiøse atleter, der ønsker et særligt fokus på sport – samtidig med skolegang i 7.-9. klasse, er det stadig populært. Igen i år har der været mange kvalificerede ansøgere, da elever til de 28 pladser skulle optages.

Små øvelser med bold, balancetræning og en samtaleopgave til forældrene. De kommende 7. klasser til Sportsklassen i Svendborg var sammen med deres forældre til informationsmøde og præsenterede sig for de nye klassekammerater. Alle 28 atleter skulle fortælle navn, sportsgren og tidligere skole til dem, de skal gå i klasse med på Nymarkskolen efter sommerferien. Ny klasse, nye kammerater og nyt fokus.

“Jeg søgte, fordi det lød fedt. Fx det med morgentræning. Jeg glæder mig vildt meget,” fortæller Alfred Laier Olesen, der er fodboldspiller fra BK Stjernen og kommer fra Thurø Skole.

”Jeg tror, sammenholdet bliver ret godt i klassen. Og så elsker jeg sport, så det bliver ret fedt.”

Og det var ikke forældrenes ide, at Alfred skulle søge ind i Sportsklassen. Det var helt hans egen, fortæller hans mor Pernille Laier Larsen.

”Det der med at blive taget alvorligt i sin sport var vigtigt for ham. Det, synes vi, var fedt, så det støttede vi ham i. At det godt må være lidt mere end en fritidsinteresse. At det også er noget, skolen bakker op om. Det virker motiverende for ham at have kombinationen af sport på højt niveau og skole.”

Pernille Laier Larsen håber, at hendes søn får en glæde ved både skolen og fodbolden ved at gå i Sportsklassen.

Nye venner, der også er vilde med sport

De optagede elever kommer fra fem forskellige sportsgrene. Fodbold, håndbold, basket og gymnastik. Men ofte er der flere end ti forskellige. Variationen af antallet af ansøgere fra de forskellige sportsgrene skifter fra årgang til årgang. Eleverne kommer også fra forskellige skoler rundt om i kommunen. Efter sommerferien får de helt nye klassekammerater.

”Jeg synes, det lød som en fed klasse med andre, som også dyrker sport. Der er andre, der har samme interesse som en selv. Det lyder virkelig sjovt, og jeg glæder mig til at få nye venner,” fortæller Eva Højgaard, der spiller fodbold i Fortuna Svendborg og kommer fra Ørkildskolen afd. byen.

Stort og stærkt ansøgerfelt – igen

Igen i år har Svendborg Kommune haft en stor bunke af ansøgere til den kommende Sportsklasse. Et stærkt felt med mange kvalificerede ansøgere, så det har været en stor udfordring at skulle optage 28 elever.

”Vi er utrolig glade for, at selvom vi ikke længere har nyhedens interesse, og der findes mange gode tilbud i Svendborg Kommune, så har vi stadig et stort og stærkt et ansøgerfelt hvert eneste år. Det er utrolig dejligt. I år var ingen undtagelse. Igen måtte vi skuffe flere kvalificerede ansøgere, men vi har desværre kun 28 pladser,” udtaler Jannie Kaae, elitekoordinator, Svendborg Talent & Elite.

Svendborg Kommunes Sportsklasser blev etableret i 2012 på Nymarkskolen i Svendborg som en del af et samarbejde med Team Danmark om talentudvikling i kommunen. Alle kan søge ind i Sportsklassen. Det har ingen betydning, hvilken skole eleven går på, hvilken kommune eleven kommer fra, eller hvilken sportsgren eleven dyrker.