Workshop om sport, spil og ludomani

100.000 voksne og 33.000 unge under 18 år har problemer med at kontrollere deres pengespil.
Og man skal være over 18 år for at spille! Nogle får svært ved at styre det og udvikler ludomani.

Svendborg Eliteråd tager dette problem meget alvorligt, og har inviteret Inger Winther Johannsen fra Center for Ludomani til en workshop, hvor hun vil sætte fokus på problemet og de udfordringer, der kan opstå i den forbindelse.

Unge sportsfolk færdes i en spillekultur, og derfor bliver pengespil som sportsspil og poker en naturlig interesse for mange. For de fleste forbliver pengespil en sjov hobby, men for andre udvikler det sig til et alvorligt problem, der kan have seriøse konsekvenser både menneskeligt og sportsligt. Her har træneren mulighed for at gøre en afgørende forskel.

En undersøgelse viser, at andelen af personer med spilleproblemer er tidoblet siden 2006, og det er bevist, at en tidlig spilledebut øger risikoen for en problematisk spiladfærd. Derfor er det vigtigt at unge sportsfolk klædes på til at træffe fornuftige valg i forhold til pengespil.

Problemet er særligt udbredt indenfor holdsport, men er desværre også et stigende problem i de individuelle sportsgrene. Det kan få store personlige og økonomiske omkostninger.
En af dem, det gik galt for er Sebastian. Du kan høre hans historier i videoen nedenfor.

Den første del af aftenen er for udøvere, forældre, trænere og bestyrelser, og den anden del af aftenen er forbeholdt trænere.

Arrangementet er obligatorisk for de prioriterede klubber, men alle klubber er velkomne. Tilmelding foregår her.

Sidste frist for tilmelding er den 24. marts 2016. Så snart vi kender deltagerantallet, vil stedet for arrangementet blive fastlagt.