Trods coronakrise: 28 elever udtaget til sportsklasse efter sommerferien

Det blev en noget anderledes proces, da eleverne til næste års sportsklasse på Nymarkskolen skulle findes. Efter de første samtaler lukkede Danmark ned på grund af den truende coronavirus. Men ved hjælp af fleksible og forstående elever og deres forældre, er det alligevel lykkedes at finde de børn, der efter sommerferien skal gå i sportsklasse.

Når elever til Svendborg Kommunes sportsklasse på Nymarkskolen skal findes, foregår det med ansøgninger og samtaler i februar og marts inden skolestart i 7. klasse efter sommerferien. Sådan var det også i 2020, men midt i det hele kom coronakrisen.

”Vi gennemførte den første halvdel af samtalerne, helt som vi plejer, men så lukkede hele Danmark som bekendt ned,” fortæller Jannie Kaae, elitekoordinator, Svendborg Talent & Elite.

”Vi håbede, at krisen var kort, så vi kunne gennemføre alle samtaler som normalt, men da det blev af noget længere varighed, besluttede vi, at det ville være synd for ansøgerne at udskyde samtalerne. Vi anede jo heller ikke om det så overhovedet ville kunne nås inden sommerferien. Samtidig er skolerne i kommunen helt afhængige af at kende deres elevtal meget snart, så derfor foretog vi de resterende samtaler online.”

Igen i år blev skrivebordet hos Svendborg Talent & Elite fyldt med gode ansøgninger fra talentfulde og passionerede sportsbørn, der ønsker at kombinere skolen med sport på højt plan.

Og i fredags fik 28 elever så et brev om, at de har fået en plads i klassen. Den kommer i år for første gang til at bestå af en ligelig fordeling af piger og drenge, og det giver en god dynamik i gruppen. Da klassen var sammensat, viste det sig desuden at der var en ligelig fordeling af elever, der havde være til personlig samtale på skolen og elever, der havde været med online hjemme fra stuen.

”Vi havde et utrolig stærkt felt igen i år, så det er altid svært at sortere nogen fra, men det hører jo desværre med. Det handler ikke om, at dem, der fik afslag, ikke har det, der skal til for at gå i sportsklassen, men feltet var stærkt og nogen skal vælges og dermed skal andre også vælges fra. Det er naturligvis ikke rart at skuffe nogle, der havde en stor drøm om at komme i sportsklassen,” siger Jannie Kaae, der minder om, at der også er Svendborg Talentcentret, hvortil trænerne kan indstille talentfulde børn, der går efter ekstra sparring omkring fysisk træning, kost mm. Hertil vil der være optag lige før sommerferien.

Det er 8. gang, at en sportsklasse begynder på Nymarkskolen. Denne gang er det elever, der dyrker håndbold, gymnastik, ridning, fodbold og ishockey.

Stort tillykke til alle 28, der fik en plads i klassen. Vi glæder os til at se jer alle efter sommerferien.