Tillykke til vinderne af Svendborg Kommunes Kultur-, idræt- og spejderpriser

Hvert år ud uddeler Svendborg Kommune en række priser inden for kultur-, idræt- og spejderliv, og 2020 var – trods coronapandemien – ingen undtagelse.
Fra Svendborg Talent & Elite vil vi gerne kippe lidt ekstra med flaget for Sportsakademiets Sascha Nielsen, der går på Svendborg Gymnasium og spiller fodbold i Odense Q. Sascha fik prisen som Årets idrætstalent.
Desuden vil vi sende et stort tillykke med prisen som Årets Idrætsleder, der gik til Niels Kildelund, formand i GOG Håndbold, som er en af vores samarbejdsklubber.

Svendborg Kommune skriver om prisvinderne

ÅRETS IDRÆTSTALENT – Sascha Nielsen – fodboldspiller i Odense Q

Foto: © Tom Andreasen
Foto: © Tom Andreasen

Sascha er en fremragende fodboldspiller, og hun har, trods sin unge alder, bidt sig fast i holdets startopstilling, hvor hun som styrmand i forsvaret spiller med stor rutine.

Sascha er meget seriøs med sin træning, fysisk som mentalt. Hun misser aldrig et træningspas, og er selv på en dårlig dag garant for en positiv attitude. Selv under corona nedlukningen viste Sascha stor mental styrke, og vendte stærkt motiveret tilbage for fuld styrke. Sascha vil med den indstilling og sit talent komme til at præge den danske kvindeliga i mange år frem.

Også uden for banen er Sascha en god rollemodel, idet hun altid stiller op til arrangementer, f.eks. Odense Q’s stjerne-spillerskole. Her er Sascha en god formidler af klubbens værdier til fans og de yngre piger. Sascha tager sig også altid tid til en autograf eller et foto sammen med de små pigefans.

ÅRETS IDRÆTSLEDER: Niels Kildelund – Formand for GOG Håndbold

Niels Kildelund leverer kort og godt det lange, seje og uegennyttige træk hvert eneste år, hver eneste måned, hver eneste uge og hver eneste dag.
Niels startede efter sin sportslige karriere i GOG og på det danske landshold, som frivillig i sin klub.

Foto: © Tom Andreasen
Foto: © Tom Andreasen

Da GOG for nogle år siden var helt i knæ, valgte Niels at gå ind i bestyrelsesarbejdet og blev hurtigt valgt som formand for GOG Håndbold. På et fundament af arbejdsomhed, struktur og ordentlighed sørger Niels for, på sin stille og sympatiske facon, at behandle alle reelt og fair, og løse opgaverne tilfredsstillende – og GOG er nu tilbage i toppen.

Niels går selvfølgelig også forrest, når der skal afholdes arrangementer og fester i klubben, ligesom han deler ud af sit engagement og viden som næstformand i Fyns Håndbold Forbund.