Svendborg Talentcenter

Svendborg Talentcenter er et fysisk træningstilbud til talenter, og et supplement til klubbernes arbejde med at fremme talenternes sportslige udvikling. Svendborg Talentcenter er et udviklingsmiljø, hvor unge talenter kan træne og inspirere hinanden på tværs af idrætter.

Det er klubberne, der indstiller talenter til talentcentret.

Hvert år optages der maximalt 20 talenter fra 12 år til og med 9. klasse. Herefter har talenterne mulighed for at søge optagelse på Svendborg Sportsakademi. For at blive optaget i Svendborg Talentcenter, skal talenterne opfylde følgende kriterier:

  • Talentet skal være fyldt 12 år ved sæsonstart
  • Talentet må max. gå i 9. klasse ved sæsonstart
  • Talentets træningsmængde inkl. fysisk træning skal udgøre min. 10 timer pr. uge
  • Talentet skal være dedikeret og motiveret for at træne effektivt
  • Talentet skal være motiveret for at indgå i træningssammenhænge med talenter fra andre idrætter
  • Talentet vurderes af klubben til at være et talent eller have talentpotentiale på højeste nationale niveau i sin aldersklasse

Talenterne vil have mulighed for at være tilknyttet Svendborg Talentcenter i to år, og talenter fra de prioriterede sportsgrene har førsteprioritet.

Træningen i Svendborg Talentcenter bygger på Team Danmarks Aldersrelaterede Træningskoncept, og består primært af skadesforebyggende og præstationsfremmende fysisk træning. For at sikre den rette individuelle træning, testes talenterne fysisk og fysioterapeutisk to til tre gange årligt.

Udover den ugentlige træning i talentcenteret afholdes der kurser for talenter, forældre og trænere i bl.a. ernæring, fysisk træning, skadesforebyggelse og sportspsykologi.

Træningen varetages af fysisk træner Rasmus Hellesen og fysioterapeuterne Berit Duus og Simon Wissendorf Jensen. Det er gratis at være tilknyttet Svendborg Talentcenter.

Læs mere om indstillingsproceduren her.