Svendborg Sportsakademi en ny forening

Jacob Kramer udpeget for formand for bestyrelse, som skal arbejde for at udvikle Svendborgs nye sportsakademi.

Sydfyn fik i går en ny forening: Svendborg Sportsakademi. Visionen er at koordinere og videreudvikle Danmarks stærkeste og mest bæredygtige talent- og uddannelsesmiljø for unge under ungdomsuddannelse eller i 10. klasse, hvor talenter fra mange idrætsgrene kan kombinere sport, uddannelse og ungdomsliv.

Målet er  at tilbyde 20-25 unge talenter en plads på sportsakademiet, hvor de kan kombinere deres uddannelse med morgentræning og en stribe andre tilbud i akademiet.

– I opstarten bliver tilbuddet primært givet til unge, der bor på Sydfyn, men drømmen på længere sigt er at skabe et college i forbindelse med sportsakademiet, så vi kan tiltrække unge fra hele landet, forklarer den nyvalgte formand, Jacob Kramer, som til daglig er udviklingschef i Svendborg Gymnastikforening.

Turbostart

Ideen om sportsakademiet har hidtil haft arbejdstitlen ”Svendborg Life”. Initiativet er kommet fra Svendborg Gymnastikforening, og konceptet er i vid udstrækning udviklet af to studerende fra Syddansk Universitet i Odense, Rasmus Klein-Døssing og Christian Røj Jørgensen. Jacob Kramer gav dem på generalforsamlingen en særlig tak for forarbejdet, som gjorde det muligt ganske hurtigt at gå fra idemøde for 3 uger siden til stiftende generalforsamling i aftes.

Bestyrelse valgt

Bestyrelsen skal bestå af 2 repræsentanter for ungdomsuddannelserne, 2 repræsentanter for klubberne og 2 repræsentanter for Svendborg Kommune foruden en formand.

Valgt blev Jesper Vildbrad, rektor for Svendborg Gymnasium, Allan Kruse, direktør for Svendborg Erhvervsskole, Kasper Jørgensen, direktør i GOG, Adam Ringsby-Brandt, formand for FC Svendborg, Torben Jørgensen, direktør for Kultur, Erhverv og Udvikling samt Jan Præstholm, dirktør for Børn og Unge.

Som revisorer valgte deltagerne Ole Højly, formand for Svendborg Gymnastikforening og Karin Olsen, formand for Svendborg Basketball Club.

Ny generalforsamling

Bestyrelsens første opgave bliver at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor deltagerne kan vedtage vedtægterne, som bestyrelsen må omskrive ud fra en række forbedringsforslag, der kom fra flere af de 25 deltagere på den stiftende generalforsamling. Kontingentet for foreninger og talenter skal også fastlægges på generalforsamlingen, og inden da skal bestyrelsen arbejde med budget, rammer for aktiviteterne i akademiet samt markedsføring.

Akademiets tilbud

De unge talenter er hovedfokus for Svendborg Sportsakademi. Tilbuddet skal skabe et miljø, som hjælper de unge med at mestre både sport, uddannelse og privatliv, og planen er derfor, at talenterne på akademiet får:

  • Morgentræning i Svendborg Idrætscenter
  • Kontakt til en mentor og trivselskoordinator
  • Test på Svendborg Lab
  • Talentkørekort
  • Koordinering mellem klub, skole og akademi
  • Sundhedsteam

– Vi glæder os til at komme i gang, for det her er et eksempel på, at Svendborg løfter Svendborg, konstaterede Jacob Kramer, som fik ros og opbakning på grund af initiativet.