Juniortalent til de voksnes EM: Min udvikling er fløjet til månen

I foråret 2021 var den 17-årige power tumbler Magnus Lindholmer oppe mod de allerbedste ved EM i Sochi i Rusland. For første gang nogensinde står en så ung dansker med til en konkurrence på seniorniveau. Og at han er blevet så god, tilskriver han blandt andet elitemiljøet inden for talentudvikling i Svendborg Kommune.

Som 17-årig hører Magnus Lindholmer egentlig til blandt juniorerne, hvor power tumblere mellem 17 og 21 år konkurrerer. Men den unge svendborgenser har præsteret på så højt et niveau den seneste tid, at han har kvalificeret sig til senior-EM i Sochi i den her uge.

”Det var ret surrealistisk, for jeg regnede slet ikke med at blive udtaget. Men det var virkelig intenst. Og jeg var bare vildt glad, da jeg så mit navn på scoreboardet som nummer to og vi var fire, der blev udtaget,” fortæller en spændt Magnus Lindholmer, der mandag er rejst til Rusland. Torsdag går det løs med to EM-spring: araber, dobbelt strakt, whip, flik, dobbelt strakt, whip, whip, dobbelt strakt og araber, flik, fullfull, whip, whip, whip, flik, Miller. Og ja, det ser lige så sejt ud, som det lyder.

”Det er ret vildt at tænke på. Landstræneren er meget imponeret og siger, at jeg laver nogle topøvelser, som kun mere erfarne tumblere plejer at lave. Så det er dejligt, at al min træning giver resultater.”

Magnus Lindholmer
Magnus Lindholmer

Magnus Lindholmer træner ni gange om ugen og fortæller, at elitemiljøet og tilbuddene inden for talentudvikling i Svendborg Kommune har haft stor betydning for ham. Allerede som 12-årig indstillede hans træner ham til Svendborg Talentcenter, hvor talentfulde sportsbørn kan supplere deres klubtræning en gang om ugen med styrkeøvelser, skadesforebyggende træning, test og adgang til fysioterapeuter. I 7. klasse skiftede han til Sportsklasserne på Nymarkskolen, hvor der på samme måde er fokus på styrketræning og skadesforebyggende øvelser.

”Min udvikling er fløjet til månen. Jeg er blevet stærkere, jeg er blevet mere eksplosiv i mine spring, jeg har undgået mange skader, og hvis jeg fik nogen, er jeg kommet lynhurtigt tilbage. Talentcentret og Sportsklassen har været vigtige for mig. Det har båret mig igennem – fra atlet til topatlet,” forklarer Magnus Lindholmer og fortæller, at han er fortsat med Talentcentrets fysiske træner Rasmus Hellesen – nu som personlig træner.

”Han introducerede mig til styrketræning, som er blevet en kæmpestor del af min hverdag. Jeg styrketræner nu 5-7 gange om ugen. Det har gavnet mig så meget. Det er jeg virkelig taknemmelig for.”

Den unge gymnasieelev føler sig i topform, inden det gør løs til EM. Han har aldrig været stærkere, aldrig været bedre. Magnus er klar til at gøre sit bedste – blandt de allerbedste i Europa.

”Jeg glæder mig til at få den her store oplevelse at være til et senior-EM for første gang. Jeg kan tage af sted med ro i maven, for det er et stærkt felt, og jeg er kun 17 år. Så jeg har ikke de store resultatmæssige forventninger. Jeg håber bare på en rigtig god tur, som jeg kan lære en masse af.”

Magnus Lindholmer har hele barndommen sprunget rundt i Svendborg Gymnastikforening, men er nu skiftet til OGF i Odense, der er en af topklubberne inden for power tumbling.

EM en stor succes for Magnus Lindholmer, der mod forventning gik videre til weekendens finale i Sochi. I holdkonkurrencen blev det til sølvmedaljer og i den individuelle konkurrence sprang Lindholmer sig til en 6. plads. En virkelig flot præstation af den unge svendborgenser.