GOG-direktør har især fidus til sportsklasserne

Kasper Jørgensen
GOG-direktør, Kasper Jørgensen

Idrætsklyngen i Svendborg fylder 15 år:

Håndboldklubben GOG har været en del af den sydfynske idrætsklynge siden begyndelsen i 2005. Den berømte og gulblusede sportsklub har været med ved bordet, når nye ideer blev diskuteret, etableret eller droppet. Og som både bredde- og eliteklub er det en fordel med en kommune, der har idræt som et fokusområde.

”Svendborg Kommune har vundet meget ved at have idræt som brand. Det er selvfølgelig godt for os, at kommunen kan se fordelene ved at dyrke idræt, og at børnene er aktive. Men stod det til mig, så kunne man gøre endnu mere for elitesporten i Svendborg Kommune. Jeg har mange ønsker på listen,” fortæller Kasper Jørgensen, direktør i GOG.

Kasper Jørgensen, der har en fortid som elitehåndboldspiller og skolelærer, var også involveret i etableringen af sportsklasserne. Det er et tilbud til elever i 7.-9. klasse, som ønsker at fokusere endnu mere på deres port og få det hele passet ind med skolen. Klasserne holder til på Nymarkskolen i den østlige del af Svendborg. Eleverne bliver optaget ud fra ansøgning og samtale.

”Hvis jeg skal fremhæve én ting, som jeg synes, Idrætsklyngen har gjort særligt godt, så er det sportsklasserne. Det har mange af vores ungdomsspillere været utrolig glade for og haft stor gavn af. Det fungerer rigtig godt,” lyder det fra direktøren i GOG.

”Jeg kan særligt godt lide, at de ikke laver sportspecifik træning. Altså at der ikke er decideret håndboldtræning. Eller fodboldtræning. Eller gymnastiktræning. Det er basal styrketræning, der passer til den enkelte elev, og ikke hvilken sportsgren eleven dyrker.”

Sportsklasserne fokuserer på fysisk grundtræning for blandt andet at undgå skader. Eleverne gennemgår fysiske test, de bliver hjulpet med genoptræning, hvis de bliver skadet, de bliver introduceret til kostvejledning og mentaltræning. Eleverne får hjælp til at planlægge livet med skole, sport, venner og familie. Sportsklasserne blev etableret i 2012.

Den Sydfynske Idrætsklynges resultater gennem 15 år:

2004 – Fyns Amt udarbejder rapporten Sport Idræt Wellness – en vækstskaber på Sydfyn
2005 – Den Sydfynske Idrætsklynge etableres
2007 – Svendborg bliver Team Danmark Elitekommune
2008 – Danmarks største idrætsskoleprojekt 0.-6. klasse startes
2008 – Forskningen i Svendborgprojektet påbegyndes
2008 – Svendborg bliver Årets Idrætskommune
2010 – Kristoffer Henriksen, ph.d., Succesfulde talentudviklingsmiljøer i verdensklasse
2011 – Svendborg vinder Team Danmarks Talentpris
2012 – Sportsklasser 7.-9. klasse etableres
2013 – Svendborg Talentcenter etableres
2013 – COWI udarbejder rapport om kommercialiseringspotentialet af Svendborgprojektet
2014 – Svendborgkurserne etableres
2014 – Svendborg bliver DIF-rollekommune
2015 – SkoleLab etableres
2016 – Svendborgprojektet – Aktive børn i dagtilbud igangsættes
2016 – SvendborgMentaliteten igangsættes
2017 – Svendborg Sportsakademi etableres
2018 – Svendborg bliver Bevæg dig for livet visionskommune
2019 – Svendborg vinder KL’s Forebyggelsespris
2019 – Pulje til idræt/skole-samarbejder etableres