Glade Svendborg-gymnaster: VM-medaljer er det største

Da det danske herrelandshold i tumbling vandt VM-bronze sidste weekend, var to ud af holdets fire tumblere fra Svendborg. Magnus Lindholmer og Johannes Juul Sømod er opvokset i Svendborg Gymnastikforening. I dag er de selv trænere i foreningen og kan samtidig kalde sig VM-bronzevindere.

”I tumbling er VM det største, så det er vel lidt stort. Måske,” smiler Johannes Juul Sømod med den ret så tunge bronzemedalje om halsen. Han og vennen Magnus Lindholmer er netop hjemvendt fra Baku i Azerbaijan. De to kender hinanden fra Svendborg Gymnastikforening. Og for seks år siden var de to også til VM sammen – dengang som juniorer. Nu er de senior-tumblere og med på øverste hylde.

”Jeg havde inden VM en forhåbning om, at vi måske kunne få en medalje med hjem, hvis det gik godt til konkurrencen. Og så spillede det bare, så det lykkedes,” siger Magnus Lindholmer.

De to Svendborg-tumblere blev hyldet ved en reception i SG-huset to dage efter hjemkomsten. Tidligere skolelærere, familie, venner og en gruppe børn, som de to tumblere er trænere for, var kommet for at fejre det fantastiske resultat af to af foreningens profiler.

”Vi er så stolte af jer. Og hvis Svendborg Kommune bare har bidraget en lille smule til den succes, så er vi glade.”

Sådan lød det, da den nyvalgte borgmester Bo Hansen holdt tale for de to tumblere, der begge har været igennem talentsatsningen i Svendborg Kommune. Magnus Lindholmer har gået i Sportsklasserne på Nymarkskolen og været en del af Talentcentret. Johannes Juul Sømod supplerede tiden på Svendborg Gymnasium med træning i Svendborg Sportsakademi.

”Det har givet mig en fordel hele min sportskarriere. Jeg har hele tiden haft god erfaring med styrketræning og skadesforebyggende træning. Jeg har haft fokus på min søvn og det mentale, og det har givet en fordel. De her tilbud har hjulpet mig med alt, der ligger rundt om min træning,” forklarer 18-årige Magnus Lindholmer.

”Jeg synes, det er fedt, at vi har kunnet dele ting på tværs af de forskellige sportsgrene. At høre, at de fx også har dårlige træninger i tennis. Det er ikke kun i gymnastik. Det har i hvert fald givet mig meget,” fortæller 23-årige Johannes Juul Sømod, der i dag læser til maskiningeniør på SDU i Odense.

Efter lidt bobler, brunsviger og saltstænger var det tid til at takke alle fremmødte, inden de to skulle ind og træne selv, men også nogle af foreningens børn.

”Det er da så fedt, at ens forening er stolt af en, når man kommer hjem med et flot resultat. Og de fejrer én. Det er da mega lækkert,” lyder det fra Magnus Lindholmer.

”Tak til alle der har bakket os op. I har også en stor andel i den her medalje,” lød det fra Johannes Juul Sømod, da de to tumblere til sidst holdt en lille tale, fortalte om vejen til medaljen og takkede for den støtte, de har oplevet undervejs.